Sistem Pengiraan Point Agen Ads4bucks

Untuk sistem pengiraan kewangan bagi agen2 sekalian, kami menggunakan sistem point dimana 1point=RM4. Memandangkan Ads4bucks merupakan syarikat antarabangsa, mata wang US Dolar digunakan.Namun di Malaysia, untuk mengawal tahap kestabilan kewangan ahli2 dan agen, kami tetapkan 1point=RM4. Bermakna jika turun atau naiknya mata wang US Dolar, tidak akan memberi kesan sama sekali.

Untuk pengetahuan anda, Ads4bucks juga dijalankan di Indonesia, India, Filipina, Thailand, Singapura, Brunei, Nepal, South Africa, China, Laos, Bahrain, Sri Lanka, USA, United Kingdom dan Egypt.

Berikut akan diterangkan mengenai sistem point yang bakal anda perolehi apabila mendaftarkan diri menggunakan Platinum Buck dan mendaftarkan orang kelak.

Untuk berdaftar dengan Platinum Buck, anda memerlukan 105 points di mana points itu perlu dibeli oleh agen2 dengan cara pembayaran.105 points ni bukanlah pergi kepada agen yang mendaftarkan anda kerana mereka hanya akan mendapat komision sebahagian daripada keuntungan itu sebagaimana akan anda lakukan.

Jika anda mendaftarkan seorang agen di bawah anda yang bernama A, A perlu mendaftarkan diri dengan RM420=105 points. Untuk anda, akan diberikan 25 points jika berjaya mendaftarkan seorang. Sebagai upah mengisi borang untuk A yang bakal mendaftar, anda akan diberi sebanyak 5 points=RM20.

Jika anda mendaftarkan lagi seorang yang bernama B, seperti di atas juga, anda akan mendapat total 30 points=RM120 untuk seorang.Namun setelah mendaftarkan dua orang, akan diberi bonus kepada anda yang diberi nama Levelling. Levelling untuk pasangan pertama (A dan B), akan diberi sebanyak 22.5points=RM90. Kemudian anda akan diberi bonus yang bernama Pairing.Setiap pair yang ada akan diberi sebanyak 10 points=RM40. Maka untuk pair pertama anda akan menerima RM40 menjadikan total wang yang ada selepas mendaftarkan 2 orang adalah 92.5points=RM370.

Jika anda mendaftarkan orang ketiga yang bernama C, seperti A dan B, anda akan mendapat 30points=RM120. Untuk pairing bonus pula anda akan peroleh RM40 manakala untuk levelling bonus bagi pasangan kedua (B dan C) adalah 12.5points=RM50.Bermakna jika anda berjaya mendaftarkan 3 orang, anda akan mendapat 145points=RM580. Jika ditolak dengan modal yang telah digunakan untuk pendaftaran sebanyak RM420, untung yang anda perolehi adalah sebanyak RM160.

Setelah mendaftarkan 3 orang,terpulang kepada anda sama ada ingin membuat akaun baru ataupun berhenti mendaftarkan orang.Namun, tanpa pendaftaran, anda masih akan mendapat keuntungan.

Bayangkan anda adalah Level 1 dan 3 orang (A,B,C) yang telah anda daftarkan adalah Level 2. Untuk Level 3, setiap pasangan yang anda perolehi akan diberi Pairing bonus sebanyak 10points=RM40. Bermakna, untuk Level 3, terdapat 6 pasangan menjadikan Pairing bonus anda sebanyak 60points=RM240. Untuk Levelling bonus bagi Level 3, anda akan mendapat sebanyak RM50. Menjadikan diri anda untung sebanyak 72.5points=RM290 tanpa perlu melakukan apa2.Mudahkan. Begitulah seterusnya untuk Level 4,5,6 dan ke akhirnya.

Mudahkan? Tanpa usaha yang terlalu banyak, anda telah mengaut keuntungan sekelip mata. Tidak seperti bisnes2 lain seperti Skor A yang memerlukan usaha untuk menjual akaun tuisyen kepada orang ramai. Namun, jika anda mahukan keuntungan yang lebih, bolehlah menjual Kad-bio energi yang akan diberikan apabila anda mendaftarkan diri kelak.Harga pasaran untuk sekeping kad adalah sekurang-kurangnya RM120. Lihat,mudahkan untuk mencari keuntungan. Hanya berkongsi rahsia kebanyakkan anak Melayu yang telah berjaya. Mereka semua sama seperti saya.Cuma usaha membezakan keuntungan masing2.

Modal yang terlalu besar? Usah risau sebab sebesar manalah modal untuk dibandingkan dengan keuntungan yang terlalu besar. Pinjam sahaja dengan ibu bapa,sedara mara mahupun rakan sebab once anda mendaftarkan 3 orang, pasti anda boleh membayar balik hutang tadi dan mendapat untung sebanyak RM160. Dan hanya perlu menunggu orang2 di Level 2 mencari orang untuk didaftarkan. Semakin cepat orang anda cari, semakin cepat anda boleh meraih keuntungan.

So tunggu apa lagi,rahsia telah dibongkarkan.Jom join saya jadi agen Ads4bucks.Segala pertanyaan boleh hubungi saya di FB mahupun komen di sini mahupun terus hubungi di 013-2510351

Sekian.

Salam Hormat dan Selamat Bercambah

Video Perangsang Semangat

Lain macam je bunyi title die.Jangan fikir bukan2.Just nak share satu video yang sedang membuat kursus berkenaan Ads4bucks.Saksikan di pawagam berhampiran :-)

YouTube Preview Image

Ads4bucks Products

Untuk entri kali ni, saya ingin berkongsi mengenai produk-produk yang ditawarkan oleh Ads4bucks kepada setiap agen yang berdaftar.Terdapat Tujuh (7) jenis produk utama yang Ads4bucks sediakan dan ianya berbentuk produk virtual iaitu berbentuk maya (digital). Produk tersebut adalah seperti :
1. Portal Pengiklanan Ads4bucks
2. SMS Blaster ~ Bulk SMS
3. Blog Persendirian ~ Ads4blog
4. Virtual Office
5. Perpustakaan Elektronik (E-Library)
  • 500 E-Book (Pelan Perancangan Perniagaan)
  • Ultimate Business Guide (1,300 Kertas Kerja berformat Isi Tempat Kosong mengenai Perniagaan, Kewangan Dll).
6. Audio & Video Streaming
7. Kad Bio-Energy Ads4bucks (Pemberian PERCUMA)

1) Portal Pengiklanan Ads4bucks

Ads4Bucks merupakan suatu portal jual beli serta pengiklanan terkini di Malaysia yang menawarkan peluang untuk anda mengembangkan perniagaan anda melalui Internet. Industri pengiklanan di Malaysia adalah suatu industri yang amat besar nilainya. Di zaman teknologi maklumat ini, kita tidak dapat menafikan bahawa untuk mengembangkan sesuatu perniagaan, kita memerlukan strategi pemasaran yang berkesan.
Ruang iklan Ads4bucks.com serta online tools, akan membantu anda untuk menjana pendapatan berterusan yang konsisten untuk suatu jangka masa yang panjang. Anda boleh mengiklankan produk serta perkhidmatan anda tanpa had. Ads4bucks.com akan memastikan portal tersebut popular dan mendapat hits yang tinggi seterusnya menjadikan kita semua sebuah komuniti perniagaan yang berjaya.
Sistem Pengurusan Pengiklanan
Anda bebas untuk mengiklankan sebarang produk, perniagaan, servis atau perkhidmatan yang anda sediakan. Ads4bucks tidak meletakkan sebarang had berkenaan pengiklanan anda selagi anda tidak menyalahi undang-undang Negara
Bernilai RM50-RM100 sebulan, dan pengiklanan di Ads4bucks.com tanpa had jumlah iklan.Mendapat traffic lebih kurang 500 orang pelawat setiap hari (jumlah pelawat semakin meningkat dari semasa ke semasa)
Contoh: ebay.com, lelong.com & mudah.com
===============================

2) SMS Blaster ~ Bulk SMS

Apa itu Pemasaran SMS (SMS Marketing)?
SMS Marketing adalah teknik pemasaran yang digunakan secara meluas oleh pelbagai jenis perniagaan. SMS (Short Messaging Service), juga dikenali sebagai mesej teks iaitu mesej dihantar terus kepada pengguna telefon selular. Dari laporan hasil tinjauan yang dilakukan oleh universiti tempatan, SMS Marketing telah menjadi saranan komunikasi yang paling efektif buat masa kini.
Pasaran & pengiklanan telah berkembang menjadi alat komunikasi utama, mencapai pelanggan melalui pemasaran SMS telah menjadi strategi yang semakin penting untuk perniagaan.
Apakah yang dimaksudkan dengan Bulk SMS?
  • Bulk SMS adalah antara produk utama daripada Ads4bucks.com, yang menyediakan cara inovatif langsung pemasaran.
  • Bulk SMS adalah berasaskan web dan boleh diakses dari tempat manapun di dunia di mana anda boleh mempunyai akses internet, cukup masukkan username dan password anda dan anda siap untuk menghantar mesej.
  • Sender ID boleh ditetapkan oleh pengguna
  • Digunakan untuk tujuan promosi, pengiklanan dan hebahan SMS kepada kumpulan sasaran.
  • Yang perlu anda lakukan adalah memilih penerima atau kumpulan, taipkan mesej, klik butang hantar dan SMS akan dihantar.
  • Merangkumi semua syarikat Telekomunikasi di Malaysia (012, 013, 014, 016, 017, 019)
  • Bulk SMS Gateway SMS Antarabangsa menyediakan capaian yang cepat boleh dipercayai dan diuruskan oleh profesional.
  • Sistem ini sangat efektif dan dapat menjimatkan masa serta kos.
  • Tidak ada latihan atau kemahiran teknikal yang diperlukan untuk memahami perisian.
  • Mudah digunakan dan dikendalikan.
Spesifikasi Sistem SMS Pukal (Bulk SMS System) :
  • Kadar Rata ke Semua Rangkaian
  • Top-up Kredit Terendah
  • Sender ID Tersendiri
  • Pengurusan Phonebook
  • Mengimport senarai nama melalui file
  • Senarai No Telefon Peribadi
  • Pengurusan Contact Group
  • Long Text SMS
  • Peringatan SMS Berjadual
  • Laporan Penghantaran
  • Menjimatkan Masa dan Kos
Kenapa Bulk SMS
  • Syarikat boleh mengeluarkan amaran langsung kepada pekerja mereka tentang keadaan kecemasan dan situasi kritikal
  • Untuk menghantar maklumat penting kepada pelanggan atau pembekal utama, sehingga memastikan bahawa maklumat yang diterima oleh orang yang tepat
  • Syarikat boleh menghantar memo kepada para pelanggan atau pembekal dalam pelbagai festival atau kesempatan lain
  • Dapat digunakan untuk menghantar mesej kepada sejumlah besar orang pada satu masa, baik daripada senarai kenalan atau untuk semua pengguna dalam suatu area tertentu
HARGA BULK SMS TERMURAH DI PASARAN !!!
  1. a)150 sms pertama setiap bulan hanya RM0.07 sahaja
  2. b)Sms berikutnya hanya RM0.12 sahaja
Bulk SMS adalah sesuai untuk semua jenis perniagaan dan perkhidmatan, terutama dalam industri sasaran seperti :
  • Pengiklanan & Pemasaran, Pertanian, Seni & Hiburan, Perbankan & Kewangan, Charity & Fundraising, Computing & Internet, Construction, Dating & Love, Pendidikan, Perkhidmatan Kecemasan, E-Commerce, Makanan & Minuman, Pemerintah & Politik, Kesihatan, Perkhidmatan Awam, Property & Real Estate, Penerbitan & Media, Radio, Rekreasi & Kenyamanan, Recruitment, Agama, Gosip, Science & Nature, Perkhidmatan, Sukan, Telecoms, Televisyen, Travel & Pengangkutan, Policing & Penguatkuasaan Undang-Undang
Sekarang tanyakan pada diri
Berapa peratus daripada pelanggan anda mempunyai telefon?
  • Berapa banyak khidmat pelanggan di Malaysia yang ingin berinteraksi dengan anda?
  • Teks mesej ke telefon jarang diabaikan. Adakah anda mengambil keuntungan daripada kenyataan itu?
Jana Pendapatan Dari SISTEM SMS Blaster
  1. Guna untuk mempromosikan perkhidmatan, perniagaan serta produk anda.
  2. Menyediakan khidmat penghantaran Bulk SMS dengan kadar tertentu. Mengikut kreativiti anda.
===============================

3) Blog Peribadi ~ Ads4blog

Ads4bucks menyediakan perkhidmatan blog kepada agen-agen yang membeli pakej Gold Bucks. Di blog ini anda boleh menulis tentang aktiviti perbadi atau perniagaan anda. Ads4blog juga menyediakan tema untuk anda pilih bagi mencantikkan penampilan blog anda.
Produk ini bernilai RM100
  • Blog yang menggunakan CMS (content management system) memudahkan pengunaan pengguna
  • Mendapat sub-domain seperti http://luqiem.ads4blog.net
  • Contoh: blogger, wordpress
Blog kini semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia dari golongan remaja, dewasa, pihak kerajaan, usahawan dan golongan profesional.
Blog boleh digunakan untuk pelbagai tujuan dan matlamat setiap orang seperti menjana pendapatan dan mendapatkan pelawat untuk laman web perniagaan anda dengan mudah melalui blog.
Dan yang hebatnya, ramai juga para usahawan berjaya di dalam perniagaan dengan hanya menggunakan blog sebagai alat pemasaran mereka. Malah mungkin anda bakal mendapat hasil yang sama.
Sesiapa Sahaja Perlu Memiliki Blog
Tidak kisah siapa diri anda, walaupun seorang tukang masak, penulis buku, peguam, ustaz, guru, pemandu teksi, ahli perniagaan, CEO, usahawan Internet, pelajar, pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan satu medium penyampaian maklumat yang amat berkesan.
Ia dapat menambah kenalan, berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan yang pasti, ia adalah satu teknologi di Internet yang begitu ampuh sekali untuk digunakan bagi pelbagai tujuan dan matlamat.Maka, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.
Dengan hanya menulis, segenap lapisan masyarakat seluruh dunia akan membaca dan tahu apa yang anda tulis tersebut atau mengenali diri anda! Jika anda seorang usahawan, sudah pasti produk atau servis anda akan diketahui akan kewujudannya oleh ramai orang!
Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan Internet memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan Internet, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesarbagi anda dan perniagaan anda!
Blog adalah satu tools (teknologi) yang amat berkuasa di dalam menjana pendapatan atau mendapatkan trafik (pelawat, bakal pembeli) ke laman web perniagaan Internet mereka.Anda juga boleh melakukan seperti mereka jika anda tahu caranya.
Dengan Memiliki Blog, Anda Boleh:
  • Membina kredibiliti dengan menunjukkan kepakaran anda
  • Mendapatkan trafik percuma ke laman web perniagaan anda
  • Melakukan program Google Adsense dan program Affiliate
  • Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda
  • Mempromosikan perniagaan konvensional anda dengan lebih berkesan
  • Menambah rangkaian perniagaan (business partner) melalui Internet
  • dan banyak lagi!
Apakah Itu Blog?
Blog juga adalah satu jenis laman web. Namun, berbeza dari laman web biasa,artikel-artikel baru harus sentiasa ditambah dari masa ke semasa. Ada yang menulis blog setiap minggu, dan ada juga yang menulis blog setiap hari. Dalam blog juga, pembaca boleh memberikan komen dan maklum balas terhadap hasil tulisan anda.
Mengapa Nak Buat Blog?
Tidak dapat dinafikan bahawa kini, blog lebih cepat popular berbanding laman web biasa. Jadi, lebih ramai orang yang mula untuk membuat blog dengan pelbagai tujuan, antaranya ialah:
  • Sebagai diari dan catatan harian
  • Tempat berkongsi ilmu pengetahuan
  • Berbicara hal politik
  • Sumber pendapatan, iaitu sebagai cara untuk buat duit secara online
Namun, anda perlu bermula dengan betul dan bersistematik serta memerlukan satu strategi dan teknik yang berkesan. Membina sebuah blog tanpa pengetahuan dan perancangan atau panduan yang lengkap akan memberikan hasil yang sia-sia sahaja atau hanya melepas batuk di tangga.
Anda mungkin salah seorang daripada mereka yang tidak tahu membina blog sendiri dan bagaimana mendapatkan pelawat ke blog anda. Anda sering meminta bantuan orang lain, bertanya dan mencari namun masa anda terus habis begitu sahaja dan tidak dapat membina blog anda sendiri.
Mahukah anda terus membazir masa padahal ada jalan yang lebih mudah?Semakin anda membazir masa, semakin anda ketinggalan walhal orang lain terus jauh ke hadapan.
Apakah jalan yang mudah tersebut? Jawabnya adalah dapatkan panduan yang dapat membantu anda melakukannya sendiri walaupun tanpa menyertai bengkel atau pun sebarang kursus.
Adakah anda menghadapi masalah-masalah berikut untuk membuat blog?
Masalah #1: Tidak tahu cara membuat blog
  • Tidak tahu di mana anda perlu mulakan
  • Tidak mempunyai asas teknikal untuk membuat blog dot com sendiri
  • Tidak tahu cara membuat blog yang mesra search engine
  • Tidak tahu di mana hendak mendapatkan hosting dan domain
  • Tidak tahu jenis blog apakah yang sesuai dan mudah untuk digunakan
Masalah #2: Tiada khidmat sokongan
  • Tiada mentor yang dapat membimbing anda sehingga berjaya
  • Tidak tahu bagaimana untuk mendapat sokongan secara one-to-one
  • Tidak mendapat sokongan bila anda memerlukannya
Masalah #3: Masalah mendapatkan trafik ke blog anda
  • Tidak tahu bagaimana hendak membina blog mesra enjin carian
  • Tidak tahu bagaimana ping boleh mendapatkan trafik percuma ke blog anda
  • Tidak tahu Tip dan trik SEO di dalam usaha mendapat ranking yang terbaik di enjin carian
  • Tidak tahu teknik mendapat trafik dengan percuma
Membina blog sendiri dengan melakukan try n error amat merugikan banyak masa dan tenaga. Malah blog anda mungkin tidak menjadi seperti yang diharapkan. Mengapa perlu membuang masa yang banyak sedangkan anda boleh melakukan perkara lain yang lebih menguntungkan anda? Kini anda tidak perlu lagi pening kepala untuk memiliki blog sendiri kerana kami ada jawapannya.
Ketahui Langkah Mudah Membuat BLOG dengan WORDPRESS.
Apa itu WordPress ?
WordPress merupakan platform blog yang popular dan boleh digunakan oleh sesiapa juga. Dengan menggunakan WordPress, blog anda akan kelihatan kemas, profesional dan mudah dikendalikan.
3 Sebab utama MENGAPA anda perlu menggunakan WORDPRESS sebagai blog :-
#1: Mudah untuk digunakan
  • Mudah untuk digunakan dan menu mesra pengguna
  • Mudah memasang tema / theme hanya dengan satu klik
  • Mudah mendapat rujukan dan bantuan kerana ramai telah menggunakannya
  • Mudah mendapatkan tools / plugin yang sesuai
  • Mudah mendapat liputan dari enjin pencari / search engine
#2: Mudah mendapat trafik/pengunjung percuma
  • Hanya beberapa langkah mudah,blog anda mendapat trafik yang memuaskan
  • Ping secara automatik menaikkan ranking anda pada enjin pencari / search engine
  • Blog anda sentiasa mendapat perhatian search engine seperti google, yahoo dan sebagainya.
#3: Fungsi Blog WordPress yang menarik
  • Fungsi schedule ataupun automatik post
  • Ruang komen untuk berinteraksi dengan pengunjung blog anda
  • Hanya satu klik menukar tema, menambah link, mengaktifkan plugin, menambah kategori
  • Pelbagai fungsi sentiasa dikemaskini dengan versi terbaru
  • Boleh dijadikan laman jualan,laman web statik,blog perniagaan mahupun blog peribadi
  • Mudah menjana pendapatan dengan memasang link affliate, google adsense dan banyak lagi
Mudahnya Menggunakan Blog!
Adakah anda perlu menjadi seorang pakar IT untuk memulakan blog? Tidak sama sekali! Cukuplah jika anda pandai menaip dan menggunakan Internet, anda sudah mampu untuk memiliki sebuah blog (^_^). Contohnya seperti di bawah ni:
Anda hanya perlu taip artikel anda
Dan ianya akan diletakkan dalam blog anda. Mudah kan ^^
Pendek kata, anda tak perlu bimbang mengenai design blog anda (boleh didapati dengan percuma), ataupun bahagian sidebar (kat sebelah kanan tu) yang nampak macam kompleks. Tiada kod-kod yang susah yang perlu dihafal. Cubalah sendiri, barulah anda tahu bahawa memulakan blog tidaklah sesusah mana.
Blog kini sedang hangat dipasaran. Tahukah anda blog semakin diminati dan popular sehinggakan ada blogger yang disaman?? Blog juga mendapat liputan meluas di media massa dan dikatakan mempunyai pengaruh besar terhadap keputusan pilihanraya ke 12 di Malaysia.
Ramai pula yang telah berjaya menjana pendapatan dengan hanya mempunyai blog. Ada yang mencecah ribuan ringgit sebulan dengan hanya meletakkan link affliate, iklan dan google adsense di blog mereka.Paparan di akhbar tempatan berikut adalah bukti blog semakin diminati dan dikatakan setanding dengan media elektronik yang lain.
===============================

4) Virtual Office

Virtual Office Ads4Bucks membenarkan agen-agen Ads4Bucks untuk melihat business hierarchy, pergerakan jualan kumpulan serta e-wallet mereka.
Di Virtual Office ini juga terdapat link ke e-library.
===============================

5)Perpustakaan Elektronik~ E-Library

Dalam E-Library, terdapat dua (2) himpunan produk iaitu 500 E-Book Pelan Perancangan Perniagaan &Ultimate Business Guide (1,300 Kertas Kerja berformat Isi Tempat Kosong mengenai Perniagaan, Kewangan Dll)

500 E-BOOK PELAN PERANCANGAN PERNIAGAAN  PANDUAN UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN ANDA SENDIRI.

Selepas mengenal pasti dan memilih satu peluang perniagaan yang sesuai, usahawan perlu membuat perancangan yang teratur supaya perniagaan yang dirancang dapat dilaksanakan dengan berkesan dan sumber-sumber perniagaan dapat digunakan dengan lebih cekap. Selepas memilih satu peluang perniagaan, langkah seterusnya ialah menyediakan sebuah rancangan atau pelan perniagaan yang lengkap. Apakah yang dimaksudkan dengan rancangan perniagaan? Rancangan perniagaan adalah sebuah dokumen bertulis yang menerangkan perkara yang berkaitan dengan perniagaan yang hendak dilaksanakan.
Dokumen tersebut mengandungi maklumat yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang hendak ditawarkan serta perancangan terperinci mengenai aspek pemasaran, pengurusan, operasi dan rancangan kewangan perniagaan. Rancangan perniagaan sering juga dikenali sebagai kertas projek atau kertas kerja.
Kepentingan Rancangan Perniagaan
Salah satu kepentingan menyediakan rancangan perniagaan ialah untuk menilai sama ada peluang perniagaan yang ingin diterokai berdaya maju atau sebaliknya. Penilaian sesuatu peluang perniagaan perlu diasaskan kepada fakta dan maklumat terkini. Banyak perniagaan gagal selepas beberapa tahun dilaksanakan. Ini disebabkan oleh kegagalan pengusaha menyediakan rancangan perniagaan yang berkesan. Dalam apa jua bidang perniagaan yang ingin diceburi, penyediaan rancangan perniagaan yang lengkap merupakan langkah yang sangat penting.
Seringkali dikatakan bahawa jika seseorang berhasrat untuk memulakan sebuah perniagaan tetapi gagal untuk membuat perancangan, sebenarnya dia merancang kegagalannya sendiri dalam perniagaan tersebut. Kepentingan menyediakan rancangan perniagaan secara bertulis atau dalam bentuk dokumen seringkali diabaikan oleh usahawan kecuali apabila diperlukan untuk memohon pembiayaan. Sebab itu dokumen ini sering dikaitkan dengan permohonan pinjaman daripada bank atau institusi kewangan. Keperluan menyediakan dokumen ini dilihat sebagai memenuhi syarat permohonan sahaja. Tanggapan ini menyebabkan kebanyakan usahawan sukar menilai kepentingan dan keperluan menyediakan sebuah rancangan perniagaan.
Setelah permohonan mereka diluluskan (atau mungkin ditolak) dokumen tersebut tidak lagi dirujuk untuk melaksanakan projek yang dirancang. Besar kemungkinan ini berlaku kerana dokumen tersebut disediakan oleh pihak lain yang dibayar perkhidmatannya. Oleh yang demikian maklumat yang terkandung dalam rancangan perniagaan berkenaan tidak menggambarkan hasrat sebenar usahawan. Sebaliknya ia cenderung untuk mempengaruhi dan meyakinkan pihak penilai untuk meluluskan permohonan pinjaman atau pembiayaan. Rancangan perniagaan bukan sahaja penting untuk tujuan memohon pembiayaan kewangan tetapi dokumen ini juga disediakan untuk tujuan-tujuan berikut:
1. Rancangan perniagaan sebagai pelan atau peta yang diperlukan bagi mengendalikan aktiviti perniagaan. Dokumen ini membantu usahawan mengkaji semula atau mengubahsuai aktiviti dan halatuju yang telah ditetapkan semasa memulakan dan mengendalikan perniagaan.
2. Sebagai panduan untuk mengurangkan risiko kegagalan perniagaan dengan membuat nggaran dan perkiraan hasil dan kos yang terlibat dalam perniagaan yang dirancang. Oleh itu, usahawan akan mengkaji dan menilai sesebuah rancangan perniagaan (berasaskan maklumat terkini) sebelum membuat keputusan untuk memulakannya. Secara tidak langsung penyediaan rancangan perniagaan memerlukan usahawan mengumpul maklumat terkini dalam pasaran.
3. Rancangan perniagaan juga disediakan untuk mengira jumlah modal atau wang yang diperlukan bagi memulakan atau mengembangkan perniagaan. Oleh itu, penyediaan dokumen ini dapat membantu usahawan mengenal pasti jumlah modal permulaan dan sumber pembiayaan yang diperlukan.
4. Penyediaan rancangan perniagaan membantu usahawan memahami dengan mendalam mengenai bidang perniagaan yang bakal diceburi. Usahawan perlu mengetahui setiap aspek pengurusan perniagaan seperti pemasaran, pentadbiran, operasi dan kewangan.
Pembaca Sasaran Rancangan Perniagaan
Memahami sasaran pembaca rancangan perniagaan adalah penting. Ini bertujuan untuk memastikan rancangan perniagaan yang disediakan dapat meyakinkan pembaca yang disasarkan. Pembaca sasaran merujuk kepada pihak yang akan menggunakan rancangan perniagaan berkenaan untuk tujuan-tujuan khusus. Antara pihak yang disasarkan adalah seperti berikut:
Usahawan
Pembaca atau pengguna utama rancangan perniagaan ialah usahawan. Sebagai pengusaha atau pemilik perniagaan usahawan perlu mengetahui selok-belok projek yang bakal dilaksanakan dengan terperinci. Oleh itu, penyediaan rancangan perniagaan dapat membantu usahawan merancang dan membuat keputusan dengan lebih berkesan. Di samping itu usahawan juga dapat menilai daya maju projek dari aspek pemasaran, pentadbiran, operasi dan kewangan.
Bank
Bank dan institusi kewangan lain merupakan pihak yang boleh membantu usahawan memperoleh pembiayaan bagi melaksanakan projek perniagaan yang dirancang. Sebagai pembiaya, bank dan institusi kewangan memerlukan maklumat berhubung kedudukan kewangan perniagaan dari aspek kecairan wang tunai dan keuntungan perniagaan. Kecairan tunai dan keuntungan dapat memastikan kelangsungan perniagaan dan kemampuan perniagaan untuk membayar balik pinjaman yang dipohon. Oleh itu, pihak bank dan institusi kewangan perlu meneliti dan menilai rancangan perniagaan untuk memastikan perniagaan yang dirancang berdaya maju dan berkemampuan untuk membayar balik pinjaman.
JIKA ANDA GAGAL UNTUK MERANCANG, MAKA ANDA MERANCANG UNTUK GAGAL
SESUAI UNTUK
  • Bakal-bakal usahawan
  • Usahawan IKS
  • Mereka yang ingin membesarkan projek
  • Bakal-bakal Pesara , Para pelajar perdagangan dan pengajian perniagaan ,Semua individu yang berminat
Ads4bucks menyediakan 500 contoh kertas kerja pelbagai lapangan mengikut kesesuaian anda.Pendapatan dari ePerpustakaan 500 Business Plan.Anda boleh gunakan contoh-contoh kertas kerja untuk kegunaan sendiri bagi memulakan dan mengembangkan perniagaan sedia ada serta rujukan bagi perniagaan-perniagaan yang berpotensi untuk perancangan akan datang
Berdasarkan contoh-contoh kertas kerja, anda boleh memulakan khidmat penyediaan kertas kertas kerja yang mana kebiasaannya memberikan pendapatan kira-kira 2% daripada nilai pinjaman (contoh: RM200 daripada nilai pinjaman RM 20,000)
Contoh-contoh kertas kerja ini juga boleh dijual secara kolektif dengan kadar tertentu kepada mereka yang memerlukan. (10 Koleksi Kertas Kerja dengan harga RM10 misalnya).

ULTIMATE BUSINESS GUIDE

Ads4Bucks Ultimate Business Guide -1300 templates dalam file WORD dan dalam format isikan tempat kosong berkenaan dokumentasi-dokumentasi Resolusi Lembaga,Kertas Kerja Kewangan, Pelan Perancangan Perniagaan, checklist serta banyak lagi untuk kegunaan perniagaan anda
Ads4bucks Ultimate Biz Guide ini sesuai dijadikan panduan kepada siswa siswi dalam jurusan perniagaan atau mereka yang berusaha ke arah perniagaan yang lebih sistematik dan teratur. Ia juga membantu mereka yang terlibat dalam persatuan, komuniti, pertubuhan dan sebagainya dalam mengendalikan organisasi mereka. Ia memandu pengguna menyediakan minit mesyuarat, dokumen perniagaan dan laporan dengan teratur serta mengikut format yang betul.
Ads4bucks Ultimate Biz Guide ini sesuai dijadikan rujukan oleh setiausaha syarikat dan pembantu peribadi yang memerlukan panduan dalam menyediakan: Surat rasmi, Cara-cara mengurus aduan- Leaflet , Notis dan iklan , Memo dalaman , Minit mesyuarat ,Buletin atau newsletter , Penulisan e-mel , Penyediaan itenary , Laporan tahunan
Ads4bucks Ultimate Biz Guide ini juga memuatkan panduan menyediakan laporan. Format laporan yang diberikan juga disertakan contoh-contoh yang bersesuaian.
===============================

6) Audio & Video

Ads4Bucks juga menyediakan audio dan video streaming untuk semua agen secara streaming di backoffice agen.
  • Bernilai RM50-RM500
  • Audio meditasi untuk gelombang minda manusia
  • Kelebihan: menghilangkan stress, meningkatkan kreativiti, meningkatkan kesihatan dan sebagainya
  • Disediakan dalam 5 tahap peralihan
Otak kita merupakan organ elektrokimia yang berkemampuan menjana elekrik sebanyak 10 watt!.Ia berbeza bergantung kepada tahap kesedaran, dan pelbagai aktiviti mental, dan digambarkan dengan 4 Tahap gelombang minda yang berlainan:
Gelombang Beta Akademik
Gelombang Alpha Kreativiti
Gelombang Theta Daya Fokus
Gelombang Delta Tidur Nyenyak/Khusyuk
Kesemua gelombang-gelombang ini memberikan hasil dan tindakan yang berlainan kepada otak dan juga diri kita. Apa yang menariknya, anda mampu untuk mengawal tingkah laku anda dan mutu kehidupan anda! Jadi, sekiranya anda tahu setiap fungsi gelombang di atas dan bagaimana untuk mengawalnya, anda cukup bertuah kerana anda yang mengawal minda anda, bukan emosi anda.
Gelombang minda beta dikategorikan sebagai aktiviti gelombang minda normal. Gelombang ini berada pada kitaran 13-30 HZ dan terhasil pada bahagian kiri otak. Kebiasaannya terjadi dalam keadaaan pemikiran yang logik, rasa tertekan, bimbang dan di tahap kesedaran yang penuh.
Gelombang minda beta dianggap sebagai sejenis gelombang yang normal. Ia adalah corak gelombang yang normal untuk minda orang dewasa. Manakala kanak-kanak memiliki gelombang minda Alpha. Jadi, gelombang minda terhasil bukan sahaja dari aktiviti yang kita lakukan, tetapi ia juga berkait dengan faktor umur seseorang.
Kelebihan meningkatkan gelombang minda beta
  • Kebolehan berfikir dengan cepat
  • Daya fokus yang tinggi
  • Meningkatkan IQ
  • Dapat menulis dengan cepat dan mudah
  • Berfikiran positif
  • Tubuh lebih bertenaga
Bagaimanapun, terdapat beberapa keburukan sekiranya tahap gelombang minda beta berada pada tahap yang tinggi. Berikut ialah akibat daripada keadaan tersebut :
  • Perasaan bimbang dan risau yang melampau
  • Tertekan
  • Paranoia
  • Ketegangan otot
  • Insomnia
  • Berfikir perkara yang bukan-bukan (Unwanted thought)
Bagaimana untuk meningkatkan tahap gelombang minda Beta:
  • Membaca buku-buku
  • Melakukan kerja rumah
  • Menyelesaikan soalan pengiraan/matematik
  • Minum kopi
  • Muzik
Gelombang Minda Alpha
Gelombang minda alpha merupakan aktiviti gelombang minda yang rileks.dengan kitaran atau getaran pada kadar 8 hingga 12 Hz. Kitaran ini biasaannya berlaku pada bahagian kanan otak. Ia merupakan corak gelombang normal yang dialami oleh kebanyakkan manusia dan berlaku apabila seseorang itu berada dalam keadaan rileks, kreatif dan mempunyai minda yang tenang. Ia sangat jelas hadir ketika seseorang itu sedang menutup mata. Jadi, tidak hairanlah kenapa dalam satu-satu situasi kita menutup mata untuk mendapat ketenangan.
Gelombang minda alpha juga dikategorikan sebagai kadar gelombang minda yang paling sihat dan cenderung dimiliki oleh kanak-kanak. Dan uniknya, tahap gelombang minda alpha kanak-kanak lebih tinggi berbanding orang dewasa.
Kelebihan meningkatkan gelombang minda alpha :
  • Menenangkan tubuh badan dan minda
  • Meningkatkan daya kreativiti
  • Meningkatkan kebolehan untuk menyelesaikan masalah
  • Mengimbangi emosi
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Meningkatkan tahap hormon serotonin  kekurangan hormon serotonin membawa kepada kemurungan
  • Meningkatkan daya pembelajaran
Bagaimana untuk meningkatkan tahap gelombang minda alpha:
  • Meditasi  kebiasaannya, tujuan utama meditasi adalah untuk menukarkan gelombang minda alpha ke gelombang minda theta. Lakukan secara rutin, pasti anda akan lebih bijak mengawal gelombang minda anda
  • Muzik – Muzik dapat meningkatkan tahap gelombang alpha. Tetapi, tidak semua alunan muzik sesuai untuk digunakan dalam melakukannya. Antara yang disarankan adalah dengan Ultra Meditation : 5-Level Transcendence System
  • Menonton Televisyen – Selepas 30 minit anda menonton televisyen, gelombang minda alpha akan mula terhasil.
  • Latihan Pernafasan – Cara ini bukan sahaja baik untuk meningkatkan paras oksigen di dalam tubuh tetapi ia juga bagus untuk mencapai keadaan tubuh berada dalam keadaan rileks.
  • Berimaginasi – Setiap kali anda menutup mata dan berimaginasi mengenai sesuatu, aktiviti gelombang minda alpha akan semakin meningkat. Berimaginasi lebih mudah dengan cara bermeditasi tetapi sekiranya anda tidak gemar bermeditasi, hanya dengan berimaginasi sudah cukup untuk mengaktifkan gelombang alpha di dalam otak anda!
Hyperfocus Dengan Gelombang Minda Theta
Gelombang Minda Theta merupakan gelombang minda yang kedua perlahan daripada kelima-lima Tahap gelombang minda yang terdapat di dalam otak seseorang manusia. Frekuensinya adalah di antara 4 Hz – 7 Hz. Ia merupakan peringkat awal bagi memulakan proses tidur ataupun mimpi. Jadi, gelombang ini mewujudkan minda separa sedar di dalam otak kita. Kita lebih mudah dikuasai oleh gelombang minda theta ketika kita tidak terlalu fokus.
Kelebihan mengalami gelombang minda theta :
  • Mengalami ketenangan yang mendalam - Gelombang minda theta tidak akan hadir ketika anda berada dalam keadaan sedar. Walaubagaimanpun, bagi kanak-kanak, mereka adalah dominan gelombang minda jenis ini yang menyebabkan mereka kurang stress dan merasa bebas.
  • Gerak hati - Ketika mengalami gelombang minda theta, gerak hati anda adalah lebih berkesan ketika membuat sebarang keputusan.
  • Mengurangkan kebimbangan, tekanan dan kegilaan - Peningkatan gelombang minda theta akan memperlahankan kelajuan pemikiran anda dan membuatkan anda berasa lebih tenang dan selesa.
  • Meningkatkan sistem imunisasi - Kehadiran gelombang minda theta dikatakan dapat mengurangkan tekanan dan meningkatkan kecergasan. Oleh kerana itu, ia sekaligus dapat meningkatkan tahap sistem imunisasi seseorang.
  • Kebolehan untuk hyperfocus- Kebolehan hyperfocus ialah kebolehan untuk mencapai tahap tumpuan yang amat tinggi dan bermotivasi dengan satu idea.
Masalah yang akan timbul sekiranya otak kita mengalami gelombang minda theta yang berlebihan :
  • Terlalu banyak berangan
  • Kemurungan
  • Sentiasa Mengantuk
  • Kurang keseronokan
  • Desakan yang keterlaluan
  • Hyperactivity
Cara terbaik untuk meningkatkan gelombang minda theta di dalam otak anda:
  • Hiburan gelombang minda
  • Mendengar muzik
  • Meditasi
  • Yoga
  • Membayangkan secara kreatif
  • Hipnosis
Cara kurang sihat dalam meningkatkan gelombang minda theta di dalam otak kita :
  • Ponteng waktu tidur
  • Pengambilan ubat penenang
  • Meminum Alkohol
Dalam kelima-lima jenis gelombang minda yang terdapat di dalam otak kita, gelombang Theta adalah merupakan jambatan di antara dunia nyata dan dunia roh. Di mana, dengan kelebihan ini, anda dapat berinteraksi dengan diri anda sendiri secara lebih mendalam dan ia boleh digunakan sebagai salah satu cara untuk membantu anda membuat keputusan yang sukar selain dengan usaha dan doa kepada Sang Pencipta. Pada waktu ini, anda akan mencapai tahap ketenangan yang maksimum, yang mungkin anda sendiri tidak dapat bayangkan.
Gelombang Minda Delta
Gelombang Minda Delta merupakan gelombang minda yang paling perlahan iaitu pada frekuensinya di antara 1 – 4 Hz . yang membantu penyembuhan yang ajaib, ilmu ketuhanan, kewujudan dalaman dan peningkatan personality, kelahiran semula, pulih dari trauma, bersatu dengan alam universe, near death experience, digambarkan dengan hanya seperti dalam keadaan tidur nyenyak atau koma.
===============================

7)Kad Bio-Energy Ads4bucks (Free Gift)

Kad ini dihasilkan melalui Teknologi Far Infared Ray (FIR) menggunakan Serbuk Seramik Bio yang unik.
Menggunakan kaedah pembuatan yg dipatenkan & membantu dalam pelbagai aspek kesihatan & perubatan
Kelebihan Kad Bio-Energy :
1. Melancar peredaran darah dalam tubuh badan manusia.
2. Meringankan stress & kelesuan badan serta meningkatkan kecergasan.
3. Efektif utk membunuh bakteria.
4. Mengaktifkan molekul air dlm tubuh badan dan air minuman.
5. Menghilangkan bau yg kurang enak.
6. Membantu mengekalkan kesegaran bahan makanan di dlm peti sejuk.
7. Boleh membantu meringankan kesakitan seperti sakit kepala, sakit otot serta sakit belakang.
~ Kad ini hanya diberikan secara percuma kepada agen yang berdaftar di bawah Syarikat Ads4Bucks Network Sdn Bhd
~ Jika anda ingin memiliki kad tersebut secara percuma, sila daftarkan diri anda sebagai agen kami
~ Disamping menjaga kesihatan anda juga mampu menjana pendapatan tambahan
====================================================
Rangkuman kesemua produk-produk diatas bernilai�RM8,000.00. Dan anda jangan terkejut jika Ads4bucks hanya menawarkan harga serendah RM420 sahaja untuk keseluruhan produk tersebut.Malah anda mampu menjana pendapatan lumayan dengan produk-produk tersebut.Anda tidak percaya. Terpulang, kerana Ads4bucks telah membantu ribuan rakyat bebas dari masalah kewangan

Siapa berminat sila hubungi talian tertera:0132510351 (zuley)

Sekian.

Salam Hormat dan Selamat Bercambah.

How to join Ads4bucks?

Sedia untuk join? Di sini segalanya bermula

  1. Fahami apa sebenarnya Ads4bucks
  2. Boleh roger saya jika ada yang tak faham sama ada di Facebook ,tinggalkan komen di bawah mahupun berhubung di 013-2510351
  3. Terdapat 3 jenis akaun : a) Bronze Buck b) Gold Buck c) Platinum Buck
  4. Setiap akaun mempunyai nilai yang berlainan.Saya sarankan untuk mendaftar menggunakan Platinum Buck sebab keuntungan yang akan diperoleh kelak adalah berdasarkan jenis akaun.Cuba bayangkan,bayangkan eh,dengan menggunakan usaha dan peluh yang sama banyak tapi keuntungan yang diperoleh berlainan.Maksudnya,kalau kamu ambil Bronze Buck dan saya ambil Platinum Buck, kalau kita bekerja mengikut konsep Ads4bucks dalam masa 3 hari dengan usaha yang sama, saya akan peroleh keuntungan lebih.
  5. Untuk mendaftar, sistem yang digunakan adalah bebas.Sama ada mahu cash mahupun bank in.Sistem ahli Ads4bucks menggunakan sistem point di mana 1 point=RM4. Sistem duit akan diterangkan kelak dalam entri seterusnya.
  6. Setelah mendaftar anda akan peroleh 7 produk di mana kesemua produk adalah hak milik kekal anda.Mahu jual atau tidak terpulang.Kalau nak cari duit lebihan daripada lebihan, boleh je jual produk kita. Senarai produk akan disenaraikan dalam entri seterusnya.
  7. Anda perlu memperkenalkan mengenai sistem Ads4bucks kepada rakan2 dan mendaftarkan 3 orang rakan anda seperti mana saya lakukan kepada anda.Selepas itu, anda akan memperoleh keuntungan.Jika dalam jangka masa sehari anda boleh membawa dan mendaftarkan rakan anda,maka masa tu juga anda akan peroleh keuntungan.
  8. Setelah mendaftarkan 3 orang, terpulang kepada anda sama ada mahu membuat akaun baru untuk memperkenalkan lagi kepada orang ramai atau pun berhenti mencari dan menggunakan produk2 Ads4bucks dan terus mengaut keuntungan.
Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di facebook,komen di sini mahupun roger 013-2510351 (6pm ke atas-weekdays)(weekends-tertaluk kepada keinginan anda)
Sekian.
Salam Hormat dan Selamat Bercambah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ads4bucks : Keuntungan dijamin 100%

Suatu berita yang gembira untuk sesuatu yang sangat mudah. Jangan berdalih dulu, cuba ambil masa untuk baca benda ni sebab kami hanya ingin berkongsi rahsia dan kegembiraan. Tiada paksaan cuma ingin beritahu bahawa ramai anak Melayu kita telah berjaya.Usaha yang memadai untuk keuntungan besar yang dijamin 100%.Hanya perlu berikan sedikit usaha dan kepercayaan.Percayalah bahawa setiap usaha yang ikhlas akan dibalas dan diberikan pulangan yang setimpal.InsyaAllah

Nak pakai telefon bimbit idaman dengan cepat?

Nak kumpul duit untuk perkahwinan?

Nak mempunyai wang simpanan untuk perancangan masa depan?

Kerja bagai nak rak tapi gaji dapat sejemput je?

Nak adakan jamuan besar2an dan belanja sahabat2 makan?

Bosan dengan aktiviti berhutang tak habis2?
Kami ada cara tersendiri.Saya pun bukanlah yang mengasaskan mahupun antara orang2 besar dalaman tapi saya juga seorang pelanggan Ads4bucks yang sedang berjaya dan mahu berkongsi rahsia bersama-sama.Yelah,ringan sama dipikul berat sama dijinjing.Pernah dengar pasal Ads4bucks?
ADS4BUCKS ialah ringkasan kepada perkataan Advertisement for Bucks/Money. Ads4bucks merupakan gabungan:
PORTAL IKLAN + LAMAN WEB SOSIAL + PROGRAM AFILIAT.
  • PORTAL IKLAN; menyediakan platform pengiklanan percuma.Sesiapa sahaja boleh mengiklankan apa jua produk, servis dan informasi tanpa batasan sempadan (selagi tidak menyalahi undang-undang Negara, Moral dan Agama). Ianya sangat membantu para usahawan mengembangkan perniagaan masing-masing secara online di persada dunia, 24 jam sehari, 7 hari seminggu dan 365 hari setahun.
  • LAMAN WEB SOSIAL; Ads4bucks; mempunyai fungsi yang sama sebagaimana Facebook membolehkan anda berhubung dengan rakan-rakan anda secara maya. Ia disertai dengan radio streaming Funker.fm
  • PROGRAM AFILIAT; menyediakan peluang kepada sesiapa yang berminat menjana pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa sebagai ejen pengiklanan Ads4bucks

BUKAN Multi Level Marketing(MLM),

BUKAN Direct Selling,

BUKAN Skim Piramid,

BUKAN Skim Cepat Kaya

Ads4bucks secara konsepnya menggabungkan elemen :

INTERNET+TELECOMMUNICATION+NETWORKING

Secara basicnya dah diterangkan di atas.Konsep yang cukup senang, cuba korang jenakkan seketika, macam mana Muka Buku (Facebook) mahupun Saluran Kamu (You Tube) dapat mengaut duit hanya daripada sign up dan log in korang. Sebab dengan sekali sign up, kita akan didedahkan dengan ruangan iklan di bahagian tepi kanan laman (perasan kan?) Dan untuk menggunakan laman sesawang sebagai tempat pengiklanan, syarikat perlu membayar ribuan fulus (money). Sama dengan ads4bucks, makin ramai orang yang kita perkenalkan tentang ads4bucks, makin untung laman sawang ni di mana makin banyak syarikat akan tertarik untuk buat pengiklanan dan makin banyak keuntungan orang yang memperkenalkan tadi. Senangkan? Semudah ABC kot.:-)

Bukan tipu tapi memang dah ramai rakyat tanah air yang berjaya. Tak nak ke korang hidup senang tanpa bebanan kewangan? Yang dah kaya nak menjadi kaya lagi pun boleh. Tapi kalau tak nak tak payah nak menggegarkan taik2 telinga saya ok?haha. Dicipta oleh rakyat watan tanah air iaitu En Ameer Norizeedin A Wahab semata2 untuk meningkatakan taraf hidup rakyat tanah air terutamanya orang Melayu. So hanya nak berkongsi rahsia bukan paksaan. Belambak dah mencuba, anda bagaimana?huhu.(ayat kaw2 kopi punya)

Sijil pengesahan membuktikan Ads4bucks bukanlah agensi2 yang tidak berdaftar

Pengesahan daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia

Pejabat Operasi Utama di Ampang

Sampai di sini saja untuk entry ni.Untuk mengetahui cara2 melibatkan diri atau pendaftaran boleh lah melawat entry seterusnya.Terima Kasih.

Akhir kata, Salam Hormat dan Selamat Bercambah :-)